LCHF bröd med torkade tranbär och nötter
Bakade LCHF bröd igår. Kanongott! Det tar 15 minuter att slänga ihop alla ingredienser. Gräddas i ugnen på 175 grader i en timme.
Ingredienser:
50 g smör
100 g blandade nötter, t ex hasselnötter
och mandel
4 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk malda brödkryddor
1 dl crème fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° C.
Smält smöter.
Hacka nötterna grovt.
Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en skål.
Häll över blandningen i en smord brödform.
Strö över solrosfrön.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1 timme.
/ CAROLINA
Ingredienser:
50 g smör
100 g blandade nötter, t ex hasselnötter
och mandel
4 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk malda brödkryddor
1 dl crème fraiche
250 g keso
6 ägg
2 msk solrosfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 175° C.
Smält smöter.
Hacka nötterna grovt.
Blanda alla ingredienser utom solrosfrön i en skål.
Häll över blandningen i en smord brödform.
Strö över solrosfrön.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1 timme.
/ CAROLINA
Kommentarer
Trackback